אמני במה יהודים בארצות האסלאם (ZOOM)

17 במרץ 2020, 18:00
אודיטוריום מרכז צימבליסטה
בתשלום
אמני במה יהודים בארצות האסלאם (ZOOM)

פרופ' אדוין סרוסי  - האוניברסיטה העברית בירושלים

ההרצאה תתקיים ב-ZOOM

סקירה:

במות בידור התקיימו בתרבויות השונות בהקשרים שונים מאז ומתמיד. עם זאת, במות הבידור כעסק כלכלי, כלומר כמפעל שמטרתו העיקרית היא להניב רווחים ליזמים, היא תופעה של המודרנה. המתכונת של במת בידור כמפעל עסקי טהור צמח ראשית באירופה במאה ה-19. עם ההתפשטות הקולוניאלית של צרפת ואנגליה על העולם הערבי, החלו לצוץ בעשור השני של המאה ה-20 במות דומות גם בערים גדולות במרחב הזה, כגון קהיר, בירות תוניס ואלג'יר. אמנים ויזמים יהודים היו בין הראשונים לעלות על "הרכבת" הכלכלית החדשה הזאת. למעבר המהיר הזה אל מרכז הבמה (תרתי משמע) יש סיבות חברתיות עמוקות הנטועות בקיום הקדם-מודרני של מוסיקאים ומוסיקאיות יהודים במרחב הערבי.

ההרצאה דנה בתהליך הזה ובכמה דמויות מרכזיות שעצבו את עולם הבידור המוסיקלי במזרח התיכון ובצפון אפריקה מראשית המאה ה-20 ועד לפירוקו של המרחב היהודי הערבי סביב להקמה של מדינת ישראל. אזכור של גורלם של האמנים היהודים הערבים בישראל יחתום את ההרצאה.

לפרטים:

heritage@post.tau.ac.il

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>