בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה

מעירים ומאירים את המורשת הרוחנית של עם ישראל במרכז ייחודי של לימוד, תרבות, אמנות ומסורת

ליצירת קשר

 

אודות

גוף חדש הוקם בנוף האקדמי של אוניברסיטת תל אביב, המרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה, אשר שם לו למטרה לתרום להבנה ולכבוד הדדי בין זרמים שונים בעם היהודי: בין דתיים לחילוניים, ובין הזרמים השונים ביהדות -  אורתודוקסים, קונסרבטיבים ורפורמים.

 

הרעיון העומד מאחורי הקמת המרכז הוא יצירת מפגש פורה בין רובדי החברה היהודית המפולגת, ברוח של כבוד גם למסורת ישראל וגם לערכי הדמוקרטיה. באמצעות פעולות תרבות מגוונות תיפתחנה דלתות המרכז לבירור וליבון סוגיות במחשבה, בספרות ובהיסטוריה היהודית לדורותיה.

 

כדי לעודד דו שיח לקידום הסובלנות וההבנה בחברה הישראלית משמש המרכז אכסניה לגישות השונות, בהנחה שמפגשים פנים אל פנים יתרמו להגברת ההקשבה והפתיחות ההדדית. אף שפעולה זו מן הדין שתעמוד בראש מעייניה של מערכת החינוך ותתחיל בבית הספר, משימתנו כאנשי אקדמיה לממש אותה בביתנו באוניברסיטה, בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין תלמידנו. פעולות המרכז מכוונות בראש וראשונה אל ציבור הסטודנטים, אך גם אל אנשי הסגל ועובדי האוניברסיטה, ובמידת האפשר גם אל הציבור הרחב.

 

היות וביסוד הפלגנות מונחת אי־ידיעה, הידיעה היא תנאי ראשון ליצירת הבנה ודו־שיח. מכאן נולדה הכוונה לאפשר במרכז לימוד של סוגיות בתרבות היהודית והישראלית בגישה פלורליסטית וסובלנית. המטרה היא להציג את אוצרות האומה בפני כול ולפתוח לרווחה את דלתותיו של ארון הספרים היהודי על כל היקפו, ובכך לצמצם את הפערים בין המחנות ולבנות ביניהם גשר של הבנה והידברות. המורשת הרוחנית של עם ישראל אינה נחלתה הבלעדית של קבוצה אחת מסוימת, אלא נחלת הכלל, ואנו כולנו אמונים עליה, על פירושה ועל טיפוחה.

 

באמצעות סדרות של שיעורים, הרצאות, ערבי עיון, דו־שיח, סימפוזיונים וקבוצות דיון וחשיבה נעסוק בנושאים מגוונים ובבעיות הקשורות בהווי ובמסורת היהודית ובזהות היהודית. נבחן את זיקתם לחיים ולאקטואליה של החיים במדינה דמוקרטית ואת הרלוונטיות לזמננו, ונתמודד עם שאלות אקדמיות ואקטואליות המעסיקות את החברה בישראל. הדיונים יוארו מזוויות מגוונות של התמחות מקצועית, ותשותף בהם באופן מלא נוכחותן של הגישות השונות בחברה היהודית והישראלית.

 

בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה

המרכז הוא פרי יזמתם של נורברט ופולט צימבליסטה מז'נבה, שווייץ, חברי חבר הנאמנים של האוניברסיטה. הם שהגו את רעיון הקמתו של בית כנסת לשימושה של קהילת האוניברסיטה, הם שתרמו את המבנה ועסקו בפועל בהקמתו, וייעדו אותו להיות מרכז למורשת היהדות ומסגרת לפתיחות ולקירוב לבבות. רעיון זה שלהם אומץ על־ידי ההנהלה והסנאט של האוניברסיטה.

 

המבנה, פנינה ארכיטקטונית ויצירת מופת בזכות עצמו, פרי רוחו של האדריכל בעל המוניטין הבין־לאומי, מריו בוטה משווייץ. שטח המבנה הוא כ-760 מ"ר והוא מעוצב בשני מגדלים זהים בגבהם (13.5 מטר) ובצורתם – ריבוע מתעגל בהדרגה אל על. הציפוי החיצוני עשוי אבן אדמדמה מהרי הדולומיטים באיטליה והציפוי הפנימי – אבן זהבהבה דמוית־עץ מטוסקנה. כל החומרים המשמשים בבניין כמו גם הסגנון והביצוע של המבנה והריהוט הם מאיכות מעולה, מהגבוהות ביותר בארץ.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>