כתבו עלינו

"תפילה נושנה: בתי הכנסת המפוארים בארץ" / דידי רפאלי (מאקו 16.09.2012 )

"המרכז למורשת יהודית, השוכן באוניברסיטת תל אביב ידוע בשמו "צימבליסטה", על שם נורברט ופולט צימבליסטה, שהגו ומימנו את הקמתו. המבנה הייחודי והמסקרן שניצב בתוך קמפוס האוניברסיטה, תוכנן על ידי האדריכל השווצרי מריו בוטה, שהתבקש לבנות שני חללים נפרדים מבחינה פונקציונלית, אך זהים עיצובית, אשר ישרו אווירת רוחניות שמשותפת לכלל האנשים. פרופ' קאסוטו מתאר אותו כ"מבנה מאוד מעודן ועשוי בכישרון ארכיטקטיוני גדול".

לכתבה המלאה >>

"בתי הכנסת היפים בישראל" / סגלית פישביין (ynet 5.10.2008)

"את בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות באוניברסיטת תל-אביב (על-שם צימבליסטה) תיכנן האדריכל השוויצרי מריו בּוטָה. מבחוץ המבנה נראה כמעין "משקפת" - שתי שפופרות עשויות "לבנים" מאבן מיוחדת שהובאה מאסיה, בצבע חם ונעים. שתי השפופרות העגולות יוצאות מבסיסים ריבועיים, שהם חללי ההתכנסות".

לכתבה המלאה >>

"בית כנסת ללא שבת" / אריאלה הירש (מקור ראשון, 15.4.2011)

"המרכז למורשת היהדות על-שם צימבליסטה באוניברסיטת תל-אביב נועד להיות בית הכנסת של כשלושים אלף יהודים, בדרך פתוחה ובלתי אמצעית. רבים רואים בו את אחת מיצירות המופת של מריו בוטה"

לכתבה המלאה >>