כתבו עלינו

"זה בית כנסת? קשה לנחש" / מיכאל יעקובסון  (דבר, 22.09.2023)

המבנה החריג והמרשים של בית הכנסת ע"ש צימבליסטה בקמפוס אוניברסיטת תל אביב תוכנן על ידי האדריכל השווייצרי מריו בוטה. הוא נחנך לפני 25 שנה ובאחרונה הוכרז לשימור | ביקור באולם תפילה שניצב בין מדעי הרוח למדעים המדויקים

לכתבה המלאה >>

"רק בן 24: זהו המבנה הצעיר ביותר בישראל שהוכרז כבניין לשימור" / אורי סלע (וואלה, 27.7.2022)

"הישג אדריכלי לאוניברסיטת תל אביב: בית הכנסת על שם צימבליסטה, שנבנה בסך הכול לפני 24 שנים, הוא המבנה הצעיר ביותר שזכה למעמד זה: 'המרכז שוכן בלב הקמפוס והוא סמל ומופת לאחדות וקהילתיות'".

לכתבות נוספות בנושא:

<< TLVONLINE

<< gplus

בחדרי חרדים >>

"מחוז של זיכרון נודד" / רונה טאוזינגר (ישראל היום, 9.1.2020)

כשבית הכנסת באזור מגוריה בלונדון נסגר, בברלי ג'יין סטיוארט החליטה לצייר אותו, ועוד רבים אחרים מקהילות ברחבי אנגליה • לרגל תערוכה מציוריה, שנפתחה במרכז למורשת יהדות ע״ש צימבליסטה באונ' ת"א בשיתוף עם הביאנלה של י-ם. ראיון עם האמנית הבריטית היהודייה.

לכתבה המלאה >>

"תפילה נושנה: בתי הכנסת המפוארים בארץ" / דידי רפאלי (מאקו, 16.09.2012)

"המרכז למורשת יהודית, השוכן באוניברסיטת תל אביב ידוע בשמו "צימבליסטה", על שם נורברט ופולט צימבליסטה, שהגו ומימנו את הקמתו. המבנה הייחודי והמסקרן שניצב בתוך קמפוס האוניברסיטה, תוכנן על ידי האדריכל השווצרי מריו בוטה, שהתבקש לבנות שני חללים נפרדים מבחינה פונקציונלית, אך זהים עיצובית, אשר ישרו אווירת רוחניות שמשותפת לכלל האנשים. פרופ' קאסוטו מתאר אותו כ"מבנה מאוד מעודן ועשוי בכישרון ארכיטקטיוני גדול".

לכתבה המלאה >>

"בתי הכנסת היפים בישראל" / סגלית פישביין (ynet, 5.10.2008)

"את בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות באוניברסיטת תל-אביב (על-שם צימבליסטה) תיכנן האדריכל השוויצרי מריו בּוטָה. מבחוץ המבנה נראה כמעין "משקפת" - שתי שפופרות עשויות "לבנים" מאבן מיוחדת שהובאה מאסיה, בצבע חם ונעים. שתי השפופרות העגולות יוצאות מבסיסים ריבועיים, שהם חללי ההתכנסות".

לכתבה המלאה >>

"בית כנסת ללא שבת" / אריאלה הירש (מקור ראשון, 15.4.2011)

"המרכז למורשת היהדות על-שם צימבליסטה באוניברסיטת תל-אביב נועד להיות בית הכנסת של כשלושים אלף יהודים, בדרך פתוחה ובלתי אמצעית. רבים רואים בו את אחת מיצירות המופת של מריו בוטה"

לכתבה המלאה >>