נאום חנוכת המרכז - נורברט צימבליסטה

חנוכת מרכז צימבליסטה

חנוכת בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה אינה רק פתיחה של בניין, זוהי התחלה של תפיסה חדשה ברמה החברתית, ברמה האקדמית וברמה הארכיטקטונית; ומשום כך המרכז ייחודי לא רק באוניברסיטת תל אביב אלא בישראל כולה.

 

בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה נבנה כדי לשמש הן בית כנסת והן מרכז למידה והתדיינות שמטרתו לקדם דו שיח בין דתיים וחילונים בחברה הישראלית ולגשר על הפערים ביניהם.

 

המרכז מבקש להיות מקום מפגש נגיש, מושכל ופונה לקהל הרחב, שיעזור ללמוד את הגישות השונות ליהדות, להבין אותן, ולמצוא את הדרך לשלב אותן בתפיסה הפלורליסטית הישראלית. המקום נבנה ברוח של כבוד למסורת בד בבד עם ההכרה בכך שדיאלוג וקבלת עמדות שונות הם הכרחיים להתפתחות החברה הישראלית כחברה דמוקרטית.

 

ברוח זו, בית הכנסת – הראשון והיחיד בקמפוס אוניברסיטת תל אביב –  אמנם יענה על כל הדרישות האורתודוקסיות, אך גם ימציא אזור נפרד לתפילות קונסרבטיביות ורפורמיות.

 

הרעיון שתחת קורת גג אחת יתפללו שלושת הזרמים חדש לא רק באוניברסיטת תל אביב אלא במדינת ישראל בכלל. בית הכנסת האוניברסיטאי מעודד את האמונה שיהודים דתיים מזרמים שונים יכולים להתנהל יחד בסביבה חילונית כמו זו של האוניברסיטה.

 

מבנה בית הכנסת והמרכז עוצב על ידי מריו בוטה, אחד הארכיטקטים הנודעים בעולם. זהו מבנה יפהפה וייחודי, המאופיין בחדשנותו הארכיטקטונית, ונועד בראש ובראשונה לשמש את הסטודנטים, את הצוות ואת כל באי אוניברסיטת תל אביב.

 

קבלת נשיאות האוניברסיטה והסנאט את הרעיון שעומד מאחורי המרכז כמו גם את העיצוב האדריכלי החדשני שלו היא דוגמה ברורה לכך שדו קיום יכול להתקיים לא רק ברמה האישית אלא גם ברמה המוסדית.

 

מקום זה ישמש מרכז אינטגרציה לכלל הזרמים בעם היהודי, יציג תפיסה חדשה של החברה הישראלית, ויענה על צורך דחוף בהידברות ובגישור בקרב אלה החיים בישראל בהווה ויחיו בה בעתיד.

 

נורברט צימבליסטה, מרץ 1998 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>