ערב הוקרה לפרופ' אלי שאלתיאל

אודיטוריום מרכז צימבליסטה
ללא תשלום
ערב הוקרה לפרופ' אלי שאלתיאל
אנו שמחים להזמינכם לאירוע לכבודו של פרופ' אלי שאלתיאל, העורך הראשי של ספריית "אופקים" בהוצאת "עם עובד", אשר במסגרתה יצאו כמה מספרי העיון החשובים בעברית בעשורים האחרונים.

את האירוע ינחה העיתונאי נחום ברנע, וישתתפו בו הסופר מאיר שלו, ההיסטוריונים פרופ' אניטה שפירא, פרופ' בני מוריס וד"ר אליה אתקין, וכמובן שאלתיאל עצמו.

האירוע יתקיים באודיטוריום של מרכז צימבליסטה ביום חמישי, 17.11.2022, בשעה 17:00.
כיבוד קל יוגש במקום. הכניסה חופשית - הציבור מוזמן

****************************************************************************

אלי שאלתיאל הוא עורך ספרות, ביוגרף, היסטוריון וסופר.
בשנת 1987 מונה לעורך הראשי של סדרת אופקים (עם עובד) לאחר תקופה בה עבד עם אהוביה מלכין שערך את הסדרה מאז הקמתה בנובמבר 1969.
שאלתיאל הוא בוגר החוג להיסטוריה באוניברסיטה העברית, עבודת הדוקטורט שלו, על פנחס רוטנברג "הזקן מנהריים" ומפעל החשמל שהקים בישראל, נכתבה בהנחייתם של אניטה שפירא ומיכאל קונפינו, באוניברסיטת תל אביב.
הדוקטורט עובד לספר "פנחס רוטנברג" שיצא בשני חלקים בסדרת אופקים. אחר כך פורסם "תמיד במרי", ביוגרפיה של ח"כ ד"ר משה סנה, המתמקדת בשנותיו הראשונות 1909–1948.
בסדרת אופקים יצאו בעריכתו, בין השאר, ספריהם של איאן קרשו, אניטה שפירא, בני מוריס, דינה פורת, דן לאור, אריאל הירשפלד, זאב שטרנהל, ועוד.

****************************************************************************