03 באפריל 2022, 18:00
ללא תשלום

רב־שיח לציון 250 שנים להולדתו של ר' נחמן מברסלב

עולמות הפנטזיה של ר' נחמן מברסלב

השפעתו של ר' נחמן מברסלב חורגת בהרבה מגבולות עולם החסידות, ויצירותיו שימשו מקור להשראה בספרות היהודית המודרנית, בשירה, בתיאטרון, במחול, בקולנוע ובאמנות הפלסטית. במיוחד, סיפורי המעשיות שלו מתגלים כאוצר של דמיון חופשי, פנטזיה, ודימויים עשירים ומעוררים.

אנו מזמינים אתכם לרב-שיח בנושא "עולמות הפנטזיה של ר' נחמן מברסלב" שיעקוב אחר הפוטנציאל הספרותי והאמנותי הטמון במורשת שלו.

נפתח בהרצאה קצרה של ד"ר זאב קיציס מאוניברסיטת בר אילן ומכללת כנרת, מומחה לחקר הסיפור החסידי, שיחשוף אותנו לעולמו הספרותי של ר' נחמן.
לאחר מכן, נשוחח עם האמנים אלון רותם ויוני שלמון על יצירותיהם בעקבות סיפורי המעשיות, כולל הדגמות.

האירוע יתקיים בזום ובפייסבוק ביום ראשון, ב' ניסן תשפ"ב, 3.4.2022, בשעה 18:00.

הכניסה חופשית – הציבור מוזמן

ההרצאה תשודר ב-Zoom וב-Facebook Live של המרכז